20 juni 2010

Eerlijke vinders (nieuws, 2010)

MOORD IN HET DOOLHOF

De Limburgse schrijver Henry de Hoon laat zijn lezers flink veel moeite doen om zijn laatste boek 'Drielandenmoord' te kunnen vinden. Op zondag 27 juni stuurt De Hoon de liefhebbers van zijn werk het Labyrint op het Drielandenpunt in Vaals in, want daar heeft hij de thriller op enkele plaatsen verstopt. De vinders - het moeten volgens De Hoon wel eerlijke vinders zijn - krijgen een door hem gesigneerd exemplaar mee naar huis. De speurtocht is van 14.00 tot 15.00 uur. De Hoon is in het Labyrint aanwezig om over zijn boek te vertellen.

De misdaadroman speelt zich voor een deel af in de bekende dwaaltuin op het Drielandenpunt. In zijn speurtocht naar de dader van een moord komt inspecteur Tom Vriens niet alleen langs vele bekende plekken uit het Zuid-Limburgse grensgebied, maar hij beschrijft volgens zijn uitgeverij Tic ook veel personen die in deze omgeving werkelijk de revue zouden kunnen passeren.

Henry de Hoon (1959) schreef met 'Drielandenmoord' zijn vierde roman. Zijn vorige boek, 'Dood Vermogen', belandde op de longlist voor De Diamanten Kogel. Verder publiceerde hij korte verhalen in diverse bundels. Als columnist werkt hij mee aan Limburgs Land bij tv-zender L1.

(Het labyrint ligt aan de Viergrenzenweg 97 in Vaals. Meer info: www.drielandenpunt.nl. De entree voor volwassenen bedraagt € 3,25 en voor kinderen onder 12 jaar € 2,75.).

Geen opmerkingen: