24 juni 2010

Snel doorbladeren (nieuws, 2010)

TOMAS ROSS IN NIEUWE 'SLAUGHTER'

Eind deze week verschijnt het nieuwe boek van de Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter. In 'Verbroken' werken Sara Linton en Will Trent opnieuw samen om een politiezaak op te lossen. Linton vraagt Trent om hulp in Grant County bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw. Maar zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd.

Saillant detail bij dit alles: 'Verbroken' kent een Nederlands tintje, zo laat uitgeverij Cargo weten. Slaughter heeft namelijk een kleine rol bedacht voor haar Nederlandse vakgenoot Tomas Ross. Wat die rol precies behelst, laat de uitgever in het midden. Maar wie zijn of haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, moet maar eens snel doorbladeren naar pagina 243. Daar doet de factionschrijver zijn intrede.

Zowel Ross als Slaughter publiceert bij uitgeverij Cargo. De twee onderhouden een hartelijke relatie. Slaughter was vorig jaar aanwezig op het verjaardagsfeestje van de 65-jarige Ross en overhandigde hem het eerste exemplaar van zijn thriller 'Het meisje uit Buenos Aires'. Van Ross verschijnt trouwens ook nieuw werk. Met 'De tweede verlosser', die maandag 28 juni in de winkel ligt, heeft Ross zijn eigen 'De Da Vinci Code' geschreven. In het boek ontrafelt zich namelijk 'een mysterieus en verbijsterend complot' rond de verwezenlijking van een eeuwenoude profetie. ,,De komst van de verlosser lijkt nabij'', aldus een mededeling van de uitgever.

Geen opmerkingen: