28 juni 2010

Goesting (nieuws, 2010)

DE ZWAAN 'BOBT' WELLICHT DOOR

Peter de Zwaan schrijft niet alleen thrillers over onder anderen de antiheld Jeff Meeks, maar na de dood van geestelijk vader Willy van der Heide bouwde hij ook voortvarend de roemruchte Bob Evers-jeugdserie uit. In 2003, na het verschijnen van 'Rumoer in een rustgebied', vond De Zwaan het welletjes. De door cd-producent Weton Wesgram overgenomen uitgeverij De Eekhoorn besteedde toen niet veel aandacht meer aan het in de markt zetten van de Bob Evers-serie.

Maar in 2008 begon het toch weer te kriebelen toen hij aantekeningen terugvond voor een verhaal en schreef De Zwaan een nieuw Bob Evers-avontuur. Dat verscheen als een feuilleton in 38 afleveringen op zijn eigen site. Het verhaal 'Clandestiene streken op een cruiseschip', het 51ste deel in de reeks, komt in september 2010 toch bij De Eekhoorn uit, maar wel in een gelimiteerde oplage. Diehard B.E.-fans kunnen zich via de site www.bobevers.nl inschrijven voor een exemplaar.

Misschien komt er ooit een deel 52, meldt de schrijver. ,,Dat hangt af van twee dingen: mijn goesting én de belangstelling voor deel 51.''

Geen opmerkingen: