03 juni 2010

Een vak apart (nieuws, 2010)

'ZACHTE HEELMEESTERS' OP DUITSE BUIS

'Zachte Heelmeesters', de tweede thriller van schrijfster Nicolet Steemers uit Groenlo, wordt verfilmd. De rechten van het boek zijn verkocht aan Network Movie, een Duitse filmproducent.

,,Het is onwerkelijk, een droom die uitkomt'', aldus Steemers op de website van de Twentsche Courant Tubantia. ,,Het boek 'Zachte Heelmeesters' is ook in Duitsland uitgebracht en het wordt goed verkocht, zo zijn ze uiteindelijk bij mij terecht gekomen.'' Zelf zal ze zich niet met de verfilming gaan bemoeien. ,,Dat is een vak apart, ik vertrouw op de producenten.''

Steemers debuteerde in 2006 met het boek 'Het Hart en de Moordkuil'. Begin dit jaar kwam haar derde boek 'Lichtval' uit.

De redactie van TwenteUITdekunst, de wekelijkse Uitbijlage van De Twentsche Courant Tubantia, organiseert volgende week in samenwerking met boekhandel Broekhuis in Enschede een literaire avond rondom Nicolet Steemers. Zij wordt donderdag 10 juni geïnterviewd door kunstredacteur Theo Hakkert in Media Art Café Berlijn aan het Stationsplein in Enschede over haar jongste thriller. Speciaal voor de gelegenheid schreef Nicolet Steemers een driedelig feuilleton over de moord op kunstredacteur Marianne Westzaan. Het derde en laatste deel is vandaag te lezen in in TwenteUITdeKunst. Alle drie de delen zijn ook na te lezen op deze site. Het is aan de lezers om aan de hand van de drie delen te raden wie Marianne Westzaan heeft vermoord en wat het motief is.

(Bron: De Twentsche Courant Tubantia)

Geen opmerkingen: