22 juni 2010

Driedaags festival (nieuws, 2010)

KARIN SLAUGHTER OP MANUSCRIPTA

Boekenbeurs Manuscripta wordt dit jaar voor het eerst uitgesmeerd over drie dagen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 september. Na drie voorgaande edities met een steeds grotere programmering start dit jaar de feestelijke opening van het boekenseizoen op de zaterdagavond.

Naast de auteurs Adriaan van Dis en Arthur Japin komen bekroonde buitenlandse auteurs als Meir Shalev (onder anderen 'Een duif en een jongen) en Bernhard Schlink ('De voorlezer') speciaal voor het openingsprogramma van deze vierde editie naar de Westergasfabriek in Amsterdam.

Op Manuscripta tonen elk jaar in het eerste weekend van september meer dan honderd Nederlandse uitgevers de nieuwe titels van het komende seizoen, door middel van boekpresentaties, podiumoptredens, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies en exclusieve previews van boekverfilmingen.

Enkele bevestigde namen zijn: Karin Slaughter, Hans Dorrestijn, Gerbrand Bakker, Ronald Giphart, Carry Slee, Kabouter Wesley, Douwe Draaisma en Daan Heerma van Voss. Of er naast Slaughter ook andere thrillerauteurs naar Manuscripta komen, wordt later bekendgemaakt. Manuscripta is de zaterdagavond en zondag open voor publiek. De maandag is exclusief voor professionals uit het boekenvak. De kaartverkoop is gestart op www.manuscripta.nl.

Geen opmerkingen: