16 juni 2010

Inhoudelijke aanpak (nieuws, 2010)

BOEK LUCIA DE BERK WORDT VERFILMD

Producent Rinkel Film ('Van God Los', 'Nothing Personal') heeft de filmrechten gekocht van het boek van Lucia de Berk. De voormalig verpleegkundige werd in april van dit jaar vrijgesproken na een beschuldiging van meervoudige moord. Ze zat zes jaar lang onschuldig in de gevangenis.

Meerdere filmproducenten deden De Berk een aanbod, maar zij koos uiteindelijk voor Rinkel vanwege 'de inhoudelijke aanpak van haar verhaal', aldus de bekendmaking van de filmproducent. Het script wordt geschreven door Hans van Hechten, geïnspireerd op de autobiografie 'Lucia de B. Levenslang en tbs'. De regie komt in handen van Jelle Nesna ('Carmen van het Noorden'). De opnames van de film zijn gepland voor volgend voorjaar.

Lucia de Berk wordt in december 2001 gearresteerd op verdenking van moord op vier volwassenen en drie kinderen. Allemaal overleden ze in ziekenhuizen waar De Berk werkzaam was. De rechtbank veroordeelt haar in maart 2003 tot levenslang en een jaar later zelfs tot levenslang met tbs. Na onderzoek naar de bewijsvoering wordt de zaak in 2008 heropend. Op 14 april 2010 wordt zij vrijgesproken. Dan heeft ze inmiddels meer dan zes jaar gevangen gezeten.

De film vertelt volgens de producent het persoonlijke verhaal van Lucia de Berk. ,,Een verhaal over hoe het is om van misdaden beschuldigd te worden die je niet begaan hebt en hoe het is om zes jaar lang onterecht gevangen te zitten.''

Geen opmerkingen: