31 januari 2022

Wordt verwacht 508 (nieuws, 2022)

Het huishouden van Rubens
Bij uitgeverij Horizon, een imprint van Overamstel Uitgevers gericht op Vlaamse lezers, verschijnt eind februari de historische thriller De graveur van Lisa Medved. Een thriller over de schilder Rubens, zijn graveur en... een gestolen schat.


Antwerpen, de jaren 1620. Antonia groeit op in de kunstwereld van haar vader Lucas Vorsterman, de graveur van de bekende schilder Rubens. Ze bekijkt met argusogen de rivaliteit en jaloezie tussen de kunstenaars, niet het minst tussen haar vader en Rubens.

Haar leven in het huishouden van Rubens verandert drastisch als Vorsterman haar een geheim toevertrouwt.

Antwerpen, het heden. De Canadese kunsthistorica Charlotte doet onderzoek naar haar held, Rubens. Ze ontdekt een brief van Antonia over een gestolen schat van Rubens. In haar gevaarlijke zoektocht naar de schat is natuurlijk niets wat het lijkt.

Lisa Medved is geboren en getogen in Australië, maar de laatste twintig jaar woonde of reisde ze in meer dan vijftig landen. Momenteel woont ze in Den Haag.

Na een carrière in public relations en marketing stortte ze zich op het schrijven van fictie. Kunstgeschiedenis is haar grote passie. Niet verwonderlijk dus dat haar debuut The Engraver zich in de kunstwereld afspeelt.


Geen opmerkingen: