06 januari 2022

Op camera (nieuws, 2022)

Snuffmovie op Berlinale
Wie met plezier het eerste avontuur van rechercheur Tom Babylon heeft gelezen, kan over enkele weken zijn of haar hart ophalen. Een half jaar na de publicatie van Sleutel 17, ligt Kamer 19 in de winkel. Dat boek verschijnt op 15 februari bij uitgeverij A.W. Bruna. En om het feest compleet te maken verschijnt deel 3, De horzel, al op 17 juni. 

Op het openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuffmovie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van burgemeester Otto Keller. De dader dreigt dat het niet bij deze moord zal blijven.

Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk. Maar een groep beroemdheden rond Otto Keller werkt hen tegen. De burgemeester heeft duidelijk iets te verbergen.

Op de plaats delict ontmoet Babylon een angstige getuige: een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten. Haar enorme gelijkenis met Toms vermiste zus Viola rijt oude wonden bij hem open.

Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. En plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd – en het getal negentien.

Marc Raabe (Keulen, 1968) is een Duitse schrijver, redacteur, grafisch ontwerper en manager van zijn eigen filmproductiebedrijf. Zijn serie over Tom Babylon is een enorm succes in Duitsland – alle drie de delen stonden er wekenlang in de top 10 van de bestsellerlijsten.

Geen opmerkingen: