26 januari 2022

Kameraadschap (nieuws, 2022)

Milieu-inspecteur debuteert met thriller over jeugdtrauma's   Bij De Fontein verschijnt op 1 februari Bloedbroeders, door de uitgeverij al uitgeroepen tot dé Scandi-thriller van het voorjaar. Het is het eerste deel van de Rivierdelta-serie én het thrillerdebuut van de Finse misdaadauteur Arttu Tuominen. Bloedbroeders gaat over de vérstrekkende en schadelijke gevolgen van jeugdtrauma's.Een groep mannen komt samen om een paar dagen te drinken, maar hun kameraadschap krijgt een bittere wending wanneer een van hen wordt neergestoken.

Commissaris Jari Paloviita is geschokt wanneer hij erachter komt dat het slachtoffer Rami Nieminen is, degene die hem vroeger op school meedogenloos pestte. De dader is Antti, zijn jeugdvriend die het altijd voor hem opnam maar die nu zelf een verleden van geweld en criminaliteit heeft.

Jari wordt verscheurd tussen zijn loyaliteit aan zijn vriend en zijn plicht als politieman.

Arttu Tuominen is een Finse milieu-inspecteur en misdaadauteur. Zijn thrillers zijn actueel en  geëngageerd. Voor zijn debuut Bloedbroeders ontving hij de Johtolanka-prijs. Hij woont met zijn gezin in de Finse stad Pori, waar hij zijn thrillers situeert.

Lees hier alvast een fragment uit Bloedbroeders.

Geen opmerkingen: