18 januari 2022

Tussen stapels boeken (nieuws, 2022)

Een lijk in het paleis
Op 25 januari verschijnt deel 90 in de Baantjer-serie, De Cock en moord op stand, geschreven door Peter Römer. In dit deel wordt de Amsterdamse rechercheur De Cock van bureau Warmoesstraat geconfronteerd met een moord in het Paleis op de Dam.

Op een ijzig koude ochtend krijgt De Cock de melding dat er 
een lijk is aangetroffen in het Paleis op de Dam. Een jonge man is neergestoken op klaarlichte dag te midden van de andere bezoekers.

De Cock staat voor een raadsel, waarom is de aan lager wal geraakte jonkheer Hugo van Coevorden van het leven beroofd? En waarom uitgerekend op die plek? Het onderzoek loopt al snel vast en een nieuwe moord vraagt de aandacht van De Cock: in een antiquariaat in de Voetboogsteeg is eigenaar Tjerk Somers vermoord aangetroffen tussen de opgestapelde boeken.

De zaken lijken aanvankelijk niet met elkaar te maken te hebben, maar terwijl De Cock en Vledder in de gure winterkou onderzoek doen, komt er langzamerhand toch een verrassend verband naar voren tussen de moorden...

Bij de eerste oplage verpakt uitgeverij De Fontein een meegeseald mini-boekje: Appie Baantjers recent ontdekte, onafgeschreven laatste manuscript, inclusief een schrijfwedstrijd. 

Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de 'De Cock'-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario's van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Römer schrijft geheel in de geest van Appie Baantjer, en zijn 'De Cock'jes' worden volgens de uitgever geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.

Lees hier alvast een fragment uit Baantjers nieuwste avontuur. 

Geen opmerkingen: