21 januari 2022

Weeromslag (nieuws, 2022)

'Hét internationale thrillerdebuut' van het jaar komt eraan   In maar liefst vijftien landen verschijnt hét internationale thrillerdebuut van 2022. Dat meldt uitgeverij A.W. Bruna. Niet geheel toevallig zit dat boek ook in haar fonds. Het gaat om Een lang weekend van Laure Van Rensburg dat vanaf 15 maart om de gunsten van de lezer dingt. Een prijsvraag waarmee een lang weekend is te winnen, moet daarbij helpen. 

De uitgever bestempelt Een lang weekend als 'een slimme, urgente locked room-thriller die je niet weg kunt leggen.' Honderd procent geschikt geacht voor de liefhebbers van De gastenlijst (Lucy Foley) en Het vorige meisje (J.P. Delaney) en fans van de film Promising Young Woman

Je leert iemand pas echt kennen als je er samen tussenuit gaat..., is de teaser waarmee de lezer wordt geprikkeld.

Ellie is een bescheiden en zeer intelligente studente aan New York University. Steven is een knappe en gerespecteerde docent op een elitaire school in Manhattan. In zijn omgeving wordt met jaloezie naar de relatie met zijn jongere vriendin Ellie gekeken.

Wanneer het stel voor het eerst samen een weekend weg gaat, kunnen ze beiden niet wachten om elkaar beter te leren kennen.

Maar als ze tijdens een sneeuwstorm vast komen te zitten in het afgelegen huis, slaat de sfeer om en wordt duidelijk dat zowel Ellie als Steven grote geheimen met zich meedraagt – en dat een van hen het weekend niet zal overleven…

Voor wie van puzzelen houdt, organiseert de uitgeverij een prijsvraag. Puzzel het weekend van 11 tot 14 maart mee op awbruna.nl/eenlangweekend en maak kans op een lang weekend weg.

Laure Van Rensburg is geboren in Frankrijk en woont met haar geadopteerde kat Phoebe Buffay in Essex, Engeland. Ze publiceerde eerder korte verhalen in diverse literaire tijdschriften. Haar debuutthriller Een lang weekend stond op de shortlist voor de First Novel Prize.Geen opmerkingen: