03 oktober 2013

Wordt verwacht 358 (nieuws, 2013)

OVER GEWILLIGE ADVOCATEN EN GEHAAIDE FISCALISTEN

Donderdag 17 oktober verschijnt bij uitgeverij Balans 'De jacht op crimineel geld', een true crimeboek van de journalisten Marian Husken en Harry Lensink.

,,We hadden zoveel geld. We telden de biljetten niet, we wogen ze'', zegt een hasjhandelaar. ,,We moesten iets verzinnen.''

Geholpen door een legertje gewillige advocaten, gehaaide fiscalisten en gecorrumpeerde zakenlieden liet de Nederlandse drugsmaffia miljarden verdwijnen in vastgoed, auto’s, juwelen en kunst. Via allerlei schimmige vennootschappen in exotische oorden is sinds de jaren tachtig steeds succesvoller geïnvesteerd in de bovenwereld.

Officieren van justitie, rechercheurs, gemeenteambtenaren en belastinginspecteurs jagen echter als nooit tevoren op het geld van grote criminelen en hun ‘nette’ handlangers. Een aantal kopstukken uit de Nederlandse onderwereld is inmiddels kaalgeplukt. De Bruinsma-erfenis, het Endstra-imperium en het Heineken-losgeld: de geparkeerde miljoenen lijken nergens meer veilig. Maar de wereld is groot en toevluchtsoorden voor lieden met een koffer vol zwarte euro’s zijn er volop. Wie wint de strijd om het criminele geld?

Marian Husken heeft meerdere misdaad- en justitieboeken op haar naam staan, waaronder 'De criminele carrière van Mink K.'. Harry Lensink schreef het zeer succesvolle 'Stille Willem. De dodelijke spagaat van vastgoedbaron Endstra'. Samen publiceerden de Vrij Nederland-journalisten de bestsellers 'Handboek Holleeder' en 'Het geheim van Bram Moszkowicz'.

Marian Husken en Harry Lensink - De jacht op crimineel geld – Over slimme speurders, fout vastgoed, gehaaide fiscalisten en besmette erfenissen. Uitgeverij Balans, 288 pag., € 17,95. ISBN: 978-90-501-8910-1

Geen opmerkingen: