03 oktober 2013

Gesignaleerd 248 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

KOETHI ZAN - WAT JE NOOIT MOET DOEN

Bij uitgeverij Cargo verschijnt 'Wat je nooit moet doen', het thrillerdebuut van Koethi Zan

De vriendinnen Sarah en Jennifer houden al jaren een lijst bij van dingen die je nooit moet doen. Dingen die gevaarlijk zijn, die je altijd moet zien te voorkomen. Als ze daar op een avond toch van afwijken, heeft dat rampzalige gevolgen. De meisjes worden ontvoerd en drie jaar lang gevangen gehouden en misbruikt door een sadist. 

Tien jaar later probeert Sarah weer een normaal leven te leiden en zich zo veel mogelijk af te sluiten van de buitenwereld. Haar ontvoerder staat op het punt vrij te komen, en ze kan de brieven die hij haar uit de gevangenis stuurt niet langer negeren. Ze zouden een aanwijzing kunnen bevatten naar Jennifer, die nooit gevonden is. Sarah volgt het spoor uit de brieven, dat haar een donkere wereld binnenleidt, met nog grotere geheimen dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Koethi Zan is geboren in Alabama. Ze vertrok in haar tienerjaren naar New York met een beurs voor Yale Law School. Ze was meer dan vijftien jaar werkzaam in het mediarecht voor film, televisie en theater. 'Wat je nooit moet doen' werd nog voor verschijnen aan meer dan vijftien landen werd verkocht.

Koethi Zan - Wat je nooit moet doen. Vertaling: Daniëlle Stensen. Uitgeverij Cargo, 336 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 8500 1

Geen opmerkingen: