26 oktober 2013

Gesignaleerd 261 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

KÅRE SKULAND - DODELIJKE SELECTIE

Bij uitgeverij Kok is verschenen 'Dodelijke selectie', het debuut van de Noorse predikant Kåre Skuland.  

Londen, 2009. Vlak voor de aanvang van een symposium wordt een professor met auto en al in de Theems geduwd. De professor zou tijdens dit congres, ter ere van de geboortedag van Charles Darwin, zijn bewijs tegen de evolutietheorie uiteenzetten.

Vlak voor zijn raadselachtige dood ziet hij kans om en cryptische boodschap aan een van zijn studenten achter de laten. Samen met een  Amerikaanse paleontoloog komt de studente terecht in een web van een grillige seriemoordenaar, die alles op alles zet om te voorkomen dat de revolutionaire lezing van de professoer openbaar wordt.

Kåre Skuland studeerde Civiele Techniek en Economie en later ook nog Theologie. Daarnaast volgde hij een training tot legerofficier. Op dit moment werkt hij als predikant in een gemeente in de buurt van Oslo. Skulands schrijfdrift uitte zich al eerder in een collectie essays, handleidingen voor zondagsscholen en artikelen in diverse christelijke media. Als songwriter en componist heeft hij zeven albums uitgebracht.

Kåre Skuland -  Dodelijke selectie. Vertaling: Ernst Bergboer. Uitgeverij Kok, 415 pag., € 22,95. ISBN: 978 904 352 183 3.

Geen opmerkingen: