02 oktober 2013

Vlaamse thrillers (nieuws, 2013)

BAVO DHOOGE GENOMINEERD VOOR HERCULE POIROT PRIJS

Schrijver Bavo Dhooge is met zijn thriller 'Santa Monica' genomineerd voor de Knack Hercule Poirot Prijs 2013 voor de beste Vlaamse misdaadroman. De auteur van de tientallen 'S-thrillers' moet het opnemen tegen Luc Boonen ('Uit de hoogte'), Dimitri Bontenakel ('De steek van de schorpioen'), Rudy Soetewey ('2017') en Hilde Vandermeeren ('Als alles duister wordt').

De Knack Hercule Poirotprijs is al weer aan de zestiende editie toe. De jury kiest de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 1 oktober 2012. Er werden veertig titels ingezonden.

Er is een ongeschreven regel dat geen enkele Vlaamse auteur de prijs voor de tweede keer wint. Als die regel ook dit jaar van kracht is, vist Rudy Soetewey naast het net. Want hij won in 2011 met zijn thriller 'Getuigen'.

Wie er met de Knack Hercule Poirot vandoor gaat, wordt woensdag 31 oktober bekendgemaakt op de Boekenbeurs in Antwerpen. Vorig jaar won Louis Van Dievel met zijn roman 'Hof van Assisen'. Op de beurs zal tevens een 'Lifetime Achievement Award' worden uitgereikt aan Aster Berkhof. Volgens de organisatie legde hij met zijn uitgebreid oeuvre van meer dan 100 boeken onder andere de basis van het 'detectiverhaal' in Vlaanderen.

(Bron: Knack)

Geen opmerkingen: