08 oktober 2013

Gesignaleerd 250 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

RUTH RENDELL - HET GENOOTSCHAP

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt vandaag 'Het genootschap', een standalone thriller van de Britse schrijfster Ruth Rendell.

In de Londense wijk Pimlico, wonen de rijke, chique mensen met hun mooie, witte huizen, hun blinkende auto's en hun veelal inwonende personeel. Het is een bont gezelschap van au pairs, schoonmakers en chauffeurs dat regelmatig bijeenkomt in de plaatselijke pub om hun frustraties te uiten.

De jonge Dex is in dienst als tuinman en ook hij wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst van dit genootschap. Maar er is iets vreemds aan Dex. Hij lijkt zich niet goed aan te kunnen en willen passen aan anderen, loopt soms zo maar weg en zondert zich af. Dan komen ze erachter dat hij in een psychiatrische kliniek heeft gezeten, vanwege een poging tot moord... op zijn moeder.

Ruth Rendell (1930) schrijft al bijna een halve eeuw thrillers en detectives. Haar Inspecteur Wexford-mysteries en psychologische thrillers zijn in 22 talen vertaald. Wereldwijd wordt ze beschouwd als de koningin van de misdaadroman. In 2014 wordt het 50-jarig schrijversbestaan van Ruth Rendell gevierd.

Ruth Rendell - Het genootschap. Uitgeverij A.W. Bruna, 248 pag., € 18,95. ISBN 978 94 005 0292 5

Geen opmerkingen: