17 oktober 2013

Van dit kaliber (nieuws, 2013)

Tegenvallende kaartverkoop nekt Thriller FestHet Thriller Fest in Eindhoven op 2 november gaat niet door. Reden is de tegenvallende kaartverkoop, aldus de organisatie.

Entreetickets waren stevig geprijsd. Voor 75 euro kon men de hele dag interviews en meet & greets bijwonen met niet de minsten van het Britse thrillergenre: tien schrijvers onder wie Nicci French, R.J. Ellory, Peter James, S.J. Watson en Robert Goddard. Betaalde de bezoeker 110 euro, dan mocht hij ook nog aanschuiven aan het diner en meedoen met een pubquiz. Na afloop kon hij een goodiebag met een thriller mee naar huis nemen.

De  'Thriller Fest' -reclameauto
De organisatie heeft er het nodige aan gedaan om het evenement onder de aandacht te brengen. Er reed zelfs een 'reclameauto' door Nederland.

Begin oktober besloot de organisatie al een kortingsregeling toe te passen. Wie vier tickets kocht, hoefde er maar drie af te rekenen. Het heeft niet mogen baten.

De organisatoren van Thriller Fest zijn de samenwerkende uitgeverijen Ambo|Anthos, Luitingh-Sijthoff en De Fontein en auteursmanagementbureau Shared Stories, alle onderdeel van VBK Uitgeversgroep.

'Na een periode van intensieve samenwerking hebben zij in goed overleg besloten het project stop te zetten en het verlies te nemen', meldt de organisatie op de website. 'Wat naast de teleurstelling over de annulering overeind blijft, is het positieve gevoel bij de uitgeverijen dat een nieuw initiatief snel en eensgezind op poten werd gezet. Ook de auteurs waren direct enthousiast. Helaas bleek het nog niet de tijd en de plaats een festival van dit kaliber te verkopen.'

De organisatie meldt dat met de afgelasting het concept Thriller Fest zeker niet ten grave is gedragen. 'Na interne evaluatie bekijken we de mogelijkheden voor een ander tijdstip', aldus een woordvoerder.

Een ieder die al een kaart voor Thriller Fest gekocht heeft, krijgt het geld teruggestort en ontvangt persoonlijk bericht. Voor de goede orde: het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer dat op 26 oktober begint, gaat wél door.

1 opmerking:

Simon zei

Jammer van een goed initiatief.
Maar de toegangsprijs is (in deze tijd zeker) natuurlijk wel heel erg fors. En dan: binnen een paar dagen 2 grote thriller festijnen? Ik denk dat die combinatie dit thriller fest helaas genekt heeft.

Als buitenstaander vraag ik me af; kon er niet gecombineerd worden, in plaats van geconcurreerd?

Voor de liefhebber is er gelukkig dus een alternatief: op naar Zoetermeer!