23 oktober 2013

Gedoe (nieuws, 2013)

NESBØ'S ALTER EGO SLACHTOFFER ONTVOERING

Jo Nesbø
De Noorse thrillerauteur Jo Nesbø heeft een bijzonder avontuur in petto voor zijn alter ego Tom Johansen, het pseudoniem waaronder hij twee thrillers schrijft, te weten 'Blood on Snow' en 'Blood on Snow 2: More Blood'. Johansen wordt namelijk zelf een karakter in 'The Kidnapping', een nieuwe thriller van Jo Nesbø. 'Blood on Snow 1' en '2' komen respectievelijk in de herfst van 2014 en het voorjaar van 2015 uit bij uitgeverij Harvill Secker, die ook 'The Kidnapping' - in het najaar van 2015 - op de markt zal brengen.

Volgens website Crimetime heeft Harvill Secker laten weten dat Tom Johansen in Nesbø's thriller het slachtoffer zal worden van een ontvoering. De uitgeverij komt begin volgend jaar met meer informatie over Nesbø en zijn alter ego.

Inmiddels heeft filmmaatschappij Warner Bros de filmrechten gekocht van Johansens 'Blood on Snow'. Naar verluidt wordt de hoofdrol in de film gespeeld door Leonardo DiCaprio, die de film ook mede zal produceren. Nesbø en zijn agent Niclas Salomonsson zullen als executive producers optreden.

(Bron: Crimetime)

Geen opmerkingen: