24 oktober 2013

Gesignaleerd 260 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

LINWOOD BARCLAY - GELOOF JE OGEN


Bij uitgeverij Boekerij verschijnt 'Geloof je ogen', een nieuwe thriller van de Canadese auteur Linwood Barclay.

Thomas Kilbride is geobsedeerd door kaarten. Door zijn schizofrenie verlaat hij zelden zijn huis, maar via het computerprogramma Whirl360 doorkruist hij hele steden. Hij prent elke straat in zijn geheugen en bestudeert elk adres dat op zijn computerscherm verschijnt.

Maar dan valt zijn scherpe blik op een verontrustende spiegeling in het raam. Het lijkt een vrouw die wordt vermoord.

Sinds de onverwachte dood van hun vader wordt Thomas verzorgd door zijn broer Ray, die zijn enige connectie met de buitenwereld is. Ray gelooft Thomas eigenlijk niet, maar om hem een plezier te doen start hij een halfhartig onderzoek. Al snel wordt echter duidelijk dat Thomas' ontdekking een ijzingwekkend complot aan het licht brengt, waardoor het leven van beide broers in gevaar komt...

Linwood Barclay was ooit columnist voor de Toronto Star, een van de grootste kranten van Canada. Inmiddels heeft hij negen bestsellers op zijn naam, waaronder 'Het ongeluk' en 'Zonder een woord', dat nu wordt verfilmd. Barclay woont met zijn gezin in de buurt van Toronto.

Linwood Barclay - Geloof je ogen. Vertaling: Nienke van der Meulen. Uitgeverij Boekerij, 397 pag., € 19,95. ISBN: 978 902 256 584 1.

De trailer van 'Geloof je ogen':
Geen opmerkingen: