15 oktober 2013

Fris hoentje (nieuws, 2013)

GEEN TWEEDE PUBLIEKSPRIJS VOOR VAN DER VLUGT

Ze zat dinsdagavond aan de tafel van 'De Wereld Draait Door' als de auteur met de meest verkochte boeken: twee miljoen. ,,En dan zijn mijn kinderboeken nog niet eens meegerekend.'' Maar thrillerschrijfster Simone van der Vlugt zag haar zesde nominatie voor de NS Publieksprijs niet verzilverd worden. Het Boek van het Jaar 2013 werd 'Gijp', een biografie van oud-voetballer René van der Gijp, geschreven door Michel van Egmond

Van Egmond, journalist en eindredacteur bij Voetbal International, ontving in aanwezigheid van Van der Gijp een sculptuur van de beeldend kunstenaar Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7500 euro en een jaar gratis eerste klas reizen met de NS.
Bij de 27e uitreiking van de publieksprijs stemde een recordaantal van 96.000 mensen. Het boek waarin verteld wordt over onder meer de voetbalcarrière, jeugd en televisieloopbaan van Van der Gijp, kreeg veertig procent van de stemmen.

Naast Gijp waren 'Aan niemand vertellen' van Simone van der Vlugt, 'De vergelding. Een dorp in tijden van oorlog' van Jan Brokken, 'De voedselzandloper' van Kris Verburgh, 'Dit zijn de namen' van Tommy Wieringa en 'Reizen zonder John. Op zoek naar Amerika' van Geert Mak genomineerd.

Vorig jaar werd de prijs toegekend aan A.F. Th. van der Heijden voor zijn roman 'Tonio'. Van der Vlugt won in 2010 de NS Publieksprijs met haar thriller 'Op klaarlichte dag'. Tijdens de uitzending van 'De Wereld Draait Door' bekende ze overigens dat ze zich al een jaar strikt houdt aan het dieet uit het genomineerde boek 'De voedselzandloper'. ,,En ik ben zo fris als een hoentje.''

1 opmerking:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Ik vind het zo jammer voor Simone van der Vlugt. Maar gefeliciteerd voor de winnaar !