01 oktober 2013

Gesignaleerd 247 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

Mijke Pol - Panty


Bij uitgeverij De Geus verschijnt vandaag Panty, het thrillerdebuut van journaliste Mijke Pol.

Kort na de jaarwisseling wordt hoofdredacteur Pieter de Wilde van RTV Nieuws vermist. Een maand eerder heeft zijn directeur onder het opwekkende motto 'Bezuinigen doen we samen' aangekondigd dat er ontslagen gaan vallen.

De niet bij iedereen geliefde Pieter voerde in dat kader gesprekken met medewerkers. De zes redactieleden hebben allen een motief om deze klootzak van een hoofdredacteur naar het leven te staan. Heeft zijn verdwijning te maken met de respectloze manier waarop hij met mensen omgaat, met onthullingen over zijn liefdesleven of komt er misschien een nog verborgen reden aan het licht?

Mijke Pol (1987) studeerde in Utrecht twee keer cum laude af (bij de masters Politiek en cultuur na 1750 en Cultureel erfgoed) en volgde daarnaast een minor journalistiek. Ze werkte onder meer op de redactie van het Jeugdjournaal, Andere Tijden en de recente serie De slavernij. Momenteel werkt ze voor De Grote Geschiedenis Quiz en als journaliste voor Brabants Dagblad, Viva, Flair, HP/De Tijd en cultuurmagazine MEST. Kijk voor meer informatie op www.mijkepol.nl.

Mijke Pol - Panty. Uitgeverij De Geus, 284 pag., € 17,50. ISBN: 978 90 445 3092 6.

Voor de onvermijdelijke trailer wist De Geus een aantal journalistieke zwaargewichten te strikken:

Geen opmerkingen: