16 oktober 2013

Gesignaleerd 254 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

TONINO BENACQUISTA - MALAVITA. THE FAMILY

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen de filmeditie van de thriller 'Malavita. The Family' van Tonino Benacquista. Le Monde omschreef het boek als 'The Sopranos veroveren Normandië'.

De Blakes zijn nieuwkomers in een rustig Frans stadje. Fred doet research naar de Geallieerde invasie. Maggie houdt van liefdadigheidswerk en hun kinderen gaan met gezonde tegenzin naar de middelbare school, zo wil het verhaal.

Maar Fred is Giovanni Manzoni, een door het getuigenbeschermingsprogramma van de FBI naar Frankrijk verhuisde 'goodfella'. Ondanks de prijs op zijn hoofd lost het gezin problemen op zoals maffiosi dat al eeuwen doen. En als de verraden godfather hen daardoor weet te vinden, breekt de hel pas goed los.

Tonino Benacquista (1961) werd in Frankrijk geboren als kind van Italiaanse immigranten. Hij stopte met zijn filmstudie om een schrijfcarrière te bekostigen. Na werk als nachtwacht in een museum, spoorwegpolitieman op de lijn Parijs-Rome en professioneel parasiet van het Parijse cocktailcircuit is Benacquisate nu een succesvol auteur van fictie, filmscripts en graphic novels.

Tonino Benacquista - Malavita. The Family. Vertaling: Judith Wesselingh. Uitgeverij Boekerij, 320 pag., € 15,00. ISBN: 978 902 256 871 2.

Geen opmerkingen: