03 oktober 2013

Gesignaleerd 249 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

ANITA NAIR - DE WREEDHEID VAN HET HART

Bij uitgeverij Signatuur is verschenen 'De wreedheid van het hart' van Anita Nair. Volgens de uitgever is het boek niet alleen een 'whodunit', maar ook 'een blauwdruk van het grootstedelijk India, zonder oriëntaalse clichés'.

Het is ramadan. In het centrum van Bangalore, in Shivaji Nagar, wordt een jonge prostitué vermoord. En hij zal niet de enige zijn. Al snel stapelen de lijken zich op.

Rechercheur Borei Gowda, ooit de scherpzinnigste agent van de stad maar nu aan de verkeerde kant van de veertig, is meer geïnteresseerd in z'n Old Monk-rum en geliefde Bullet-motor dan in het verschuiven van politiedossiers. Gowda ziet een patroon in de seriemoorden, maar hij weet dat hij bij elke stap tegen lusteloosheid en spot moet opboksen en ook tegen zijn eigen humeurigheid, als hij tenminste de moordenaar wil vinden voor er weer een lijk opduikt.

'De wreedheid van het hart' speelt zich af in de krochten en stank van Bangalore, in een tijdsbestek van 38 dagen; te beginnen bij de eerste dag van de ramadan en te eindigen bij Maria-Geboorte.

Anita Nair is een van de bestverkopende auteurs in Engelstalig India. Ze woont afwisselend in Bangalore en Kerala, steden die vaak als achtergrond dienen in haar verhalen.

Anita Nair - De wreedheid van het hart. Vertaling: Laura van Campenhout en Annemarie van Limpt. Uitgeverij Signatuur, 328 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 5672 466 5

Geen opmerkingen: