10 oktober 2013

Gesignaleerd 251 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

SERGEJ KOEZNETSOV - VLINDERHUID

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen 'Vlinderhuid', het thrillerdebuut van de Russische filmcriticus Sergej Koeznetsov.

De jonge Russische journaliste Ksenia werkt bij een kleine, maar invloedrijke online krant. Wanneer Moskou wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden op vrouwen, raakt ze op een vreemde manier gefascineerd door de seksuele bruutheid van de misdaden.

Via internet maakt ze contact met anderen die haar interesse delen. Daardoor groeit haar obsessie voor de seriemoordenaar, maar komt zij ook bij hem in beeld. Wat begon als een vrijblijvend chatcontact, leidt tot een gevaarlijk spel, waaruit Ksenia zich zal moeten losrukken als ze niet het volgende slachtoffer wil worden.

Sergej Koeznetsov (1979) werd geboren in Moskou, waar hij nog altijd woont met zijn vrouw en twee kinderen. Hij werkt als film- en muziekcriticus en heeft meerdere boeken op zijn naam staan. 'Vlinderhuid' uit 2005 heeft in Rusland inmiddels een cultstatus bereikt en werd door een recensent omschreven als 'het Russische antwoord op Silence of the Lambs'.

Sergej Koeznetsov - Vlinderhuid. Vertaling: Helen Saelman. Uitgeverij Boekerij, 335 pag., € 19,95. ISBN: 978 902 256 406 6.

Geen opmerkingen: