15 oktober 2013

Een tipje van de suspense (nieuws, 2013)

ZOETERMEER IN SPANNING


In de laatste week van oktober is Zoetermeer, groeibriljant aan de A12, allesbehalve een slaapstad, want dan vindt daar het Nederlands Thriller Festival plaats. Het evenement dat duurt van 26 oktober t/m 3 november, staat in het teken van het spannende verhaal in al zijn verschijningsvormen: toneel, film, musical, lezingen, workshops en tentoonstellingen.

Het zwaartepunt ligt wat De Spanningsblog betreft op zondag 27 oktober. De oprichter van deze onvolprezen site, Peter Kuijt, leidt dan een paneldiscussie over het fenomeen spanning. Aan tafel schuiven niet de minsten: schrijfster Corine Hartman (genomineerd voor de Crimezone Award 2013), theaterproducent, acteur en 'Moordvrouw'-auteur Lex Passchier, schrijver en tv-producent Peter Römer, 'Penoza'-regisseur Diederik van Rooijen en schrijver, scenarist én rechercheur Simon de Waal. Deze toeleveranciers van suspense zullen hun werk nader toelichten en gaan verder in op het Jan Klaassen-syndroom, cliffhangers en red herrings.

Op dezelfde middag zal schrijfster Milou van der Will een paneldiscussie over het succes van vrouwelijke thrillerauteurs ongetwijfeld in goede banen leiden. Hoe fel zal het er aan toegaan tussen de meisjes Annet de Jong, Judith Visser en Loes den Hollander en de jongens Elvin Post en Charles den Tex?

Andere programma-onderdelen zijn een lezing van advocaat Gerard Spong over de Nuenense moordzaak, waarover hij het boek 'De breuk' schreef, een workshop thriller schrijven door Marelle Boersma, de perfecte moord door meesterkok Angelique Schmeinck op een langoustine en de uitreiking van de Crimezone Thrillerawards.

(Voor meer informatie: Het Nederlands Thriller Festival)

1 opmerking:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Wat een geweldige dag wordt dat ! Ik kijk er zo naar uit !