26 juli 2013

Bieden maar (nieuws, 2013)

FILMSTUDIO'S AZEN OP 'KOEKOEKSJONG'

Hollywood heeft zijn zinnen gezet op 'The Cuckoo's Calling', de thriller van Robert Galbraith, die een pseudoniem blijkt te zijn van J.K. Rowling.

Volgens website Deadline is filmmaatschappij Warner Bros, dat Rowlings Harry Potter-reeks naar het witte doek bracht, de belangrijkste gegadigde vanwege haar band met de auteur. Deze maand lekte via een vriend van een van Rowlings advocaten uit dat zij de schrijver was van 'The Cuckoo's Calling'. Hierna schoot het boek naar de toppositie van de Britse bestsellerlijsten, binnen zeven dagen waren 17.662 gebonden exemplaren verkocht. Overigens hadden twee tv-productiebedrijven al een bod gedaan op de filmrechten voordat het nieuws over Rowlings schuilnaam bekend werd.

De stijl van 'Galbraith' is door critici al vergeleken met die van Lee Child. Een van zijn thrillers werd recent verfilmd onder de titel 'Jack Reacher'. De gelijknamige held werd vertolkt door Tom Cruise.

'The Cuckoo's Calling' krijgt een Nederlandse vertaling. Uitgeverij Meulenhoff/Boekerij meldde eerder dat 'Het koekoeksjong' vanaf 15 oktober verkrijgbaar is. De Nederlandse uitgeverij verwierf de rechten op het boek zonder dat het wist dat Rowling achter het pseudoniem schuilging. Sabine Mutsaers vertaalt 'The Cuckoo's Calling'. Zij was ook een van de vertaalsters van 'Een goede raad',  Rowlings vorige roman.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: