10 juli 2013

Inclusief geschenkauteur (nieuws, 2013)

DUTCH MEDIA LIJFT THE HOUSE OF BOOKS IN

De keuze van de Stichting CPNB voor de Amerikaanse schrijfster Tess Gerritsen als auteur van het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek 2014, kan voor uitgeefhuis Dutch Media op geen beter moment komen. Gerritsen zit namelijk bij The House of Books die dinsdag 9 juli door Dutch Media is ingelijfd. Met de overname is een van de grotere boekenuitgeverijen in ons land ontstaan.  

Dutch Media zegt verder te willen bouwen aan een grote breed georiënteerde uitgeverij die in vrijwel alle genres actief is. Gezamenlijk zullen Dutch Media/The House of Books verdere initiatieven ontwikkelen op het gebied van (digitaal) lezen en hun uitgeefactiviteiten op het gebied van fictie, non factie en kinderboeken uitbouwen.

Uitgeverij The House of Books is opgericht in 2000 als onderdeel van ECI en gevestigd te Vianen. De toenmalige uitgever was de huidige directeur van Luiting Sijthoff Geneviève Waldmann. Naast Gerritsen zijn onder anderen Sofie Kinsella, Clive Cussler en Ron Schroder auteurs van The House of Books. In januari dit jaar vierde The House of Books haar 12,5 jarige jubileum. Dutch Media Uitgevers/The House of Books zal zich najaar 2013 vestigen op een nieuwe locatie in Amsterdam. 

(Bron: Boekblad)

Geen opmerkingen: