03 juli 2013

Wordt verwacht 348 (nieuws, 2013)

PANIEK IN EEN PARKEERGARAGE

Op haar veertigste besloot Jaye Ford dat haar droom om schrijver te worden nooit zou uitkomen, als ze niet aan haar bureau ging zitten en begon te schrijven. 

Een kleine tien jaar later is haar eersteling, 'Beyond Fear', het bestverkopende thrillerdebuut in Australië. Een jaar later, in 2012, wint ze de 2012 Davitt Award voor beste debuutroman. Haar tweede boek 'Scared Yet?', dat in maart 2012 in haar geboorteland Australië uitkwam, verschijnt in acht talen. De Nederlandse uitgave, 'Ben je al bang?', wordt in november 2013 door uitgeverij De Fontein op de markt gebracht. 

Livia wordt op een avond in een parkeergarage aangevallen. Ze weet echter haar belager af te schrikken. Door de lokale pers wordt ze tot heldin gebombardeerd. Maar daarna begint de nachtmerrie pas echt. 

Ze ontvangt dreigbrieven die duidelijk maken dat niet alleen zijzelf  maar ook haar zoontje gevaar loopt. Wie is deze stalker, die alle details van haar leven kent? Dezelfde engerd uit de parkeergarage? Of iemand die ze dacht te kunnen vertrouwen?

Jaye Ford (1963) schrijft stug door. In september komt haar derde thriller 'Blood Secret' uit en de eerste schetsen voor een vierde staan al op papier. Voordat zij fulltime auteur werd, werkte Ford als verslaggever en sportjournalist voor kranten, radio en televisie. In 1988 werd zij de eerste vrouwelijke presentator van een landelijke sportprogramma. Daarnaast runde ze haar eigen pr-bedrijf. Ze gaf dit werk op om een fulltime moeder, vrijwilliger op school en een ploeterende auteur te worden. Ze woont met man en twee kinderen aan Lake Macquarie in Nieuw South Wales. Saillant detail: Uitgeverij De Fontein besteedt met buitenreclame in de omgeving van parkeergarages veel aandacht aan Fords thriller.

Andere nieuwe titels:

Sophie Hannah - 'Brandschoon' (oktober 2013). Nieuwe thriller van Britse bestsellerauteur. Amber kan niet meer slapen sinds iemand het huis van haar beste vriendin in brand heeft gestoken. Ze weet dat het niet normaal is als je familieleden twee dagen verdwijnen, zonder bericht, en vervolgens doen alsof dat nooit is gebeurd. 
Peter James - 'Schijndood' (oktober 2013). In Brighton zijn opnamen voor een grote Hollywoodfilm. Voor filmproducent Larry Brooker is dit de film die hem eindelijk het fortuin moet gaan brengen waar hij al zo lang op wacht. Actrice Gaia speelt de rol die haar een Oscar kan opleveren. Maar voor inspecteur Roy Grace is het een nachtmerrie, want Gaia heeft een stalker die al eerder een aanslag op haar leven pleegde. En deze stalker is meegereisd van LA naar Brighton.
A.M. Dean - 'De verborgen bibliotheek' (september 2013). Professor Holmstrand wordt neergeschoten in zijn kantoor. Met zijn laatste krachten scheurt hij drie pagina's uit een boek en weet ze te verbranden. De volgende dag ontvangt professor Emily Wess een brief van haar mentor Holmstrand met daarin cryptische aanwijzingen voor de locatie van 'De verborgen bibliotheek van Alexandrië'. Hierin ligt de kennis besloten die nodig is om wereldmacht te heroveren.
R.J. Ellory - 'Een inktzwart hart' (oktober 2013). Vincent Madigan zit tot aan zijn nek in de schulden bij drugsbaron Sandía. De oplossing lijkt simpel: jat wat drugs bij een rivaliserende bende waarmee je je schuld kunt voldoen en zet je leven weer op de rit. Maar het loopt mis: bij de overval komt een kind om het leven.
Baantjer - 'De Cock en de dood van een engel' (september 2013). De 73ste Baantjer. Amsterdam bereidt zich voor op een witte kerst. Maar dan wordt het levenloze lichaam van heilsoldate Betty Wijn aangetroffen. Ondanks waarschuwingen van haar collega's, en vooral haar ex-verloofde die ook in het Leger dient, zat Betty diep in het wereldje van junks en daklozen. Is dat haar noodlottig geworden?
Amanda Kyle Williams - 'De vreemde in ons midden' (oktober 2013). Sinds ze vanwege haar drankprobleem werd ontslagen bij de FBI, heeft Keye Street haar eigen detectivebureau. Als ze met haar vriend, politieagent Aaron, een weekendje weg wil, wordt Aaron bij een moordzaak geroepen. Keye besluit aan haar eigen opdrachten door te werken. Wanneer ze wordt geconfronteerd met een moordzaak die wel heel dicht bij huis komt, breekt de hel los.
Guido Eekhaut - 'Commissaris Witse. De Nederlandse connectie' (september 2013). In een villa in de buurt van Halle wordt het lijk van een meisje gevonden samen met een bewusteloze Nederlandse politicus van extreem-rechtse signatuur. Een uit de hand gelopen seksfeestje? Een afrekening? Een politiek complot? Een zaak voor commissaris Witse.

Geen opmerkingen: