18 juli 2013

Over de grenzen (nieuws, 2013)

ASPE NU OOK IN HET RUSSISCH

Na de recente lancering in de Verenigde Staten, worden nu de misdaadromans van Pieter Aspe nu ook in Rusland uitgebracht. De Russische uitgeverij Centrepolygraph heeft de rechten gekocht van de eerste drie titels van Pieter Aspe: ‘Het vierkant van de wraak’, ‘De Midasmoorden’ en ‘De Kinderen van Chronos’.

De zestigjarige Vlaamse auteur zegt in Knack bijzonder gelukkig te zijn met de Russische vertaling. Maar hij heeft er geen idee van hoe de boeken ontvangen zullen worden. ,,Het belangrijkste is dat de uitgever erin gelooft en ook voor promotie zorgt. De tijd dat een boek zichzelf verkocht als het maar goed was is voorbij. Maar gelukkig beginnen uitgevers dat nu toch anders te zien. Ook bij ons.”

Centrepolygraph bestaat twintig jaar en heeft veel ervaring met de uitgave van misdaadromans en thrillers. In het fonds zitten auteurs als Peter James en Deon Meyer. Uitgeefster Alina Sofronova: ,,We zijn ervan overtuigd dat Aspe in ons fonds past en we vinden het een goede zaak dat we hem kunnen uitgeven.''

Van Aspes Van In-reeks zijn tot nu toe zo’n 2,5 miljoen boeken verkocht. In het najaar verschijnt, achttien jaar na zijn debuut, het drieĂ«ndertigste deel van de Van In-saga. Het boek gaat ‘Het Janussyndroom’ heten.

(Bron: Knack)

Geen opmerkingen: