16 juli 2013

Naar Florence (nieuws, 2013)

OOK 'INFERNO' OP HET WITTE DOEK

Tom Hanks
Na 'The Da Vinci Code' en 'Angels & Demons' komt er ook een verfilming van Dan Browns jongste thriller 'Inferno'. Dit meldt The Hollywood Reporter. Filmmaatschappij Sony Pictures heeft al een datum geprikt voor de première: 18 december 2015.

Tom Hanks, die in de eerdere verfilmingen de rol vertolkte van Browns protagonist, symbolenkenner Robert Langdon, zal hem opnieuw gaan spelen. En ook Ron Howard, die beide films regisseerde, is van de partij. David Koepp schrijft het scenario.

In 'Inferno', dat in mei uitkwam, moet Langdon zien te voorkomen dat er pandemie uitbreekt. Hij dient daartoe aanwijzingen te volgen die zijn verstopt in 'De Goddelijke Komedie' van de Italiaanse dichter Dante. Het verhaal speelt zich af in Florence en Venetië. 

De film 'The Da Vinci Code' uit 2006 bracht wereldwijd 576 miljoen euro op, 'Angels & Demons' uit 2008 was goed voor 370 miljoen euro. Sony Pictures, die de filmrechten bezit op Browns thrillers, was al begonnen met de voorbereidingen van de verfilming van 'The Lost Symbol', Browns thriller uit 2009, maar geeft nu voorrang aan 'Inferno'. 


Geen opmerkingen: