20 juli 2013

Harlan Coben - Zes jaar (2013)

HARLAN COBEN: VOOR AL UW CLIFFHANGERS EN PLOT TWISTS

(Door Guido Huisintveld)

Gemiddeld genomen poept Harlan Coben er elk jaar een boek uit. Niet zelden is het een ik-zet-je-twintig-keer-op-het-verkeerde-been-thriller. Ook in Zes jaar grossiert de auteur weer in cliffhangers, pageturners en plot twists. Het boek is geen onderdeel uit een serie maar een standalone thriller. (Zo, genoeg Engelse woorden weer.)

Na een aantal maanden van pure verliefdheid ziet Jake Fisher (op de achterflap staat abusievelijk Jake Sanders, wie zit daar te slapen?) zijn wereld instorten. Vriendin Natalie besluit namelijk plotsklaps te trouwen met een zekere Todd Sanderson. Doei.

Zes jaar later is Jake er nog steeds ondersteboven van. Hij heeft zich door zijn docentenleven gesleurd, totdat hij leest dat een oud-student is overleden: een zekere Todd Sanderson. Alarmbellen & adrenaline.

Jake kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat op zoek naar de onderste steen, genaamd Natalie. Zonder het te weten begeeft hij zich in een levensgevaarlijk wespennest.

Zes jaar is heerlijke strandlectuur. Met een beetje goede wil vlieg je er in één dag bakken doorheen. Kwestie van op tijd de billen goed insmeren.

Harlan Coben - Zes jaar. Vertaling: Sabine Mutsaers. Uitgeverij Boekerij, 352 pag.

2 opmerkingen:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Is het dan een thriller of een leuk, spannend boek ?

Guido Huisintveld zei

@Mieke: Een leuke thriller. Pretentieloos vermaak. Niks mis mee.