12 juli 2013

A winning team (nieuws, 2013)

SAM MENDES MAAKT BOND 24

Sam Mendes
Regisseur Sam Mendes heeft officieel getekend voor de 24e James Bond-film, meldt producent Sony. De maker van Oscarwinnende films als 'American Beauty' en 'Revolutionary Road' keert terug in de regiestoel voor het volgende deel in de langlopende reeks, die in oktober 2015 in de bioscopen te zien moet zijn.

Mendes maakte vorig jaar 'Skyfall', met een wereldwijde opbrengst van meer dan een miljard dollar de succesvolste 007-film ooit.

Acteur Daniel Craig kruipt opnieuw in de rol van James Bond. Het is de vierde maal dat de 45-jarige Brit het beroemde personage vertolkt. Verder is er nog niets officieel bekend over de nieuwe film.

De laatste weken gaat wel het gerucht dat Penelope Cruz gevraagd zou zijn als Bond-girl. Ook zou zangeres Adele mogelijk terugkeren voor de titelsong. Zij won eerder dit jaar een Oscar voor haar lied voor 'Skyfall'.

UPDATE 13 JULI: De nieuwe film zal ‘Devil May Care’ gaan heten, naar het gelijknamige boek van Sebastian Faulks. De auteur schreef het boek in 2008, ter ere van de honderdste verjaardag van Ian Fleming, de man die het personage James Bond bedacht en in 1964 overleed. ‘Devil May Care’ speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in 1967. James Bond zal het deze keer moeten opnemen tegen Julius Gorner, een rijke drugsbaron.

(Bron: De Morgen, De Standaard)

Geen opmerkingen: