18 juli 2013

Gesignaleerd 228 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

ROEL THIJSSEN - DE KANDIDAAT

Bij uitgeverij Marmer is verschenen 'De kandidaat' van Roel Thijssen. Het is het derde deel in de Graham Marquand-serie, die speelt rond de Vietnamoorlog en de periode erna.

In 1980 is de Vietnamoorlog al weer vijf jaar voorbij. CIA-agent Graham Marquand is nog steeds actief in Cambodja en organiseert de vlucht van twee Amerikaanse krijgsgevangenen. Hun plotselinge verschijnen roept vragen op. Zijn het wel verloren zonen? Of zijn het vijandelijke agenten?

Majoor Paul Marquand, lid van het campagneteam van de Republikeinse senator en presidentskandidaat Jim Walsh, wordt getipt dat onbekenden verregaande middelen zullen inzetten om Walsh onderuit te halen. De onbekende helper lijkt niet alleen alles te weten van de senator, maar helaas ook van Paul zelf en zijn verleden in Vietnam.

Graham keert terug naar de Verenigde Staten en bij zijn zoektocht naar de identiteit van de twee mannen kruist hij onvermijdelijk het pad van zijn broer Paul. In het winterse Iowa, waar Walsh het verhitte debat aangaat met onder anderen George Bush en Ronald Reagan, ontdekt Graham dat alle betrokkenen er een dubbele agenda op na houden. Er ontspint zich een intrige van dubbelspel en verraad, waarbij niet alleen de CIA is betrokken, maar ook zijn eigen broer. Doodgewaande Amerikaanse krijgsgevangenen blijken niet de enige spoken uit het verleden, en zeker niet de gevaarlijkste...

Roel Thijssen is het pseudoniem van journalist en schrijver Jeroen Kuypers, tevens redacteur van het literair tijdschrift Deus Ex Machina. Kuypers gebruikt ook de pseudoniemen Peter Marx en Max Moragie. Voor eerdere van zijn boeken werd Kuypers als eens genomineerd voor de Gouden Strop en de Hercule Poirot prijs.

Roel Thijssen - De kandidaat. Uitgeverij Marmer, 320 pag., € 15,00. ISBN: 97894 6068 038 0

Geen opmerkingen: