04 juli 2013

Om even te ontspannen (nieuws, 2013)

'INFERNO' ZOMERBOEK VAN 2013

'Inferno', de nieuwste thriller van Dan Brown, is het populairste boek van deze zomer. Die conclusie trekt bol.com. In zes weken verkocht de online winkel twintigduizend gedrukte exemplaren en zesduizend e-boeken van 'Inferno', dat op 14 mei op de markt kwam.

Bol.com meet de populariteit van boeken aan de verkoopcijfers en de verkoopsnelheid, zegt een woordvoerder. Beide getallen zijn voor 'Inferno' zeer hoog. Vorig jaar verkocht bol.com van 'Vijftig Tinten Grijs' in tien weken twintigduizend gedrukte exemplaren. ,,De resultaten van 'Vijftig Tinten Grijs' vallen eigenlijk in het niet naast die van 'Inferno''', aldus de zegsman.

'Inferno' stond woensdag voor de zevende week op rij op de eerste plaats van de Bestseller 60. ,,'Inferno' is echt een boek dat mensen kopen als ze vrij hebben, om even te ontspannen”, weet een woordvoerder van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Ook hij ziet de thriller als veruit het populairste boek van de zomer.

Bol.com verklaart het succes van 'Inferno' doordat het boek ‘populair en toegankelijk’ is. Daarnaast hebben veel mensen al iets gelezen van Dan Brown, waardoor ze sneller beginnen aan zijn nieuwe boek.

1 opmerking:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Ik heb het nog niet gelezen, maar dat ongetwijfeld een keer gebeuren. Het is niet een 'nu meteen lezen'- boek voor me. Ik blijf toch benieuwd wat ik er van zal vinden.