18 juli 2013

James Patterson - Moordweekend (2012); Hitte (2012)

GOOISCHE VROUWEN ONTMOETEN KEN FOLLETT


Gooische Vrouwen ontmoeten Ken Follett en Steve Martini. James Patterson schurkt met Moordweekend tegen de vijfde ster aan. Alles wat nodig is om een boek in een avond uit te lezen, is aanwezig en wordt in een TGV-tempo gepresenteerd. Mooie mensen, Monte Carlo, seks,overspel, geld, moorden, wraak, corruptie, een proces, gemene gevangenisbewakers. 

Het begint als een aflevering van Gooische Vrouwen. Abbie Elliot en drie vriendinnen gaan een weekeindje stappen zonder kredietlimiet. Je ziet Linda de Mol voor je. De dames gaan vreemd. 

Als ze wakker worden, zijn twee van hun bedpartners dood.  Een van die vermoorde types blijkt de (vermomde) president van Frankrijk te zijn. Het onschuldige kwartet wordt toch veroordeeld tot ellenlange straffen, oplopend tot levenslang in een bajes die je je grootste vijand niet toewenst. 

Abbie gaat op zoek naar de ware daders. De ontknoping is net iets te veel toeval; de enige reden om het bij vier sterren te houden.


James Patterson - Moordweekend. Vertaling: Waldemar Noë. Uitgeverij Cargo, 448 pag., EEN INTRIGE UIT DUIZENDEN

(Door Arno Ruitenbeek)

‘Ik had al die jaren nou juist mijn uiterste best gedaan het deksel dicht te houden van de pot met maden die ik mijn leven noemde’, bedenkt advocate Nina Bloom zich op het moment dat ze besluit dat ze toch een ten onrechte ter dood veroordeelde gaat bijstaan. 

Want de hausse aan publiciteit die deze bijna onmogelijke job met zich meebrengt, betekent dat Nina’s zorgvuldig opgebouwde nepidentiteit er aan gaat. 

Erger: de media zullen haar moorddadige echtgenoot, voor wie ze is gevlucht met hun ongeboren baby, op haar spoor zetten. En dan zal ook uitkomen dat ze ooit met een dronken kop iemand heeft doodgereden. 

James Patterson en Michael Ledwidge hebben met Hitte Andrew Klavans True Crime (ga de film uit 1999 met Clint Eastwood zien) een meer dan waardig vervolg gegeven. 

Karakters, dialogen, decor en tempo om te zoenen. Passend bij een intrige uit duizenden, vol zeer verrassende ontwikkelingen.

James Patterson & Michael Ledwidge - Hitte. Vertaling: Atty Mensinga en Auke Leistra. Uitgeverij Cargo, 348 pag., 

Geen opmerkingen: