10 juli 2013

Terreur in thrillers (2013)

TESS GERRITSEN SCHRIJFT GESCHENKBOEK

Tess Gerritsen (foto: GPD/Toussaint Kluiters)
De Amerikaanse bestsellerauteur Tess Gerritsen schrijft het geschenkboek voor Juni - Maand van het Spannende Boek 2014. Thema van de Maand is 'Terreur in thrillers' en draait om spionageromans en thrillers waarin inlichtingendiensten en terroristen de hoofdrol spelen.

Volgens de Stichting CPNB is Juni - Maand van het Spannende Boek 2013 'zeer positief' afgesloten met een omzetstijging van 9,6 procent aan Nederlandstalige spannende boeken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Absolute uitschieter in de afgelopen Maand van het Spannende Boek was 'Inferno' van Dan Brown, maar ook de nieuwe titels van Nicci French, Karin Slaughter, Suzanne Vermeer en geschenkboekauteur Loes den Hollander liepen goed.

Tess Gerritsen (San Diego, 1953) is arts en internationale bestsellerauteur. Ze debuteerde in 1986 en heeft inmiddels meer dan 25 thrillers op haar naam staan. Bij het grote publiek werd ze vooral bekend door thrillers als 'Sneeuwval', 'Het stille meisje' en 'De laatste sterft' (The House of Books). De serie rondom Jane Rizzoli en Maura Isles werd met succes voor televisie verfilmd. Klik hier voor een interview uit 2012 met Gerritsen.

Juni – Maand van het Spannende Boek 2014 draait om terreur. Om de dreiging van maatschappij- ontwrichtende aanvallen en het kat-en- muisspel tussen terroristische organisaties en inlichtingendiensten. Of de boeken zich nou afspelen tijdens de Koude Oorlog, in de roerige jaren ’70 of na 9/11, terreur is een veelvoorkomend onderwerp en het verandert mee met het politieke wereldtoneel. Denk aan de spionageromans en thrillers van o.a. Robert Ludlum, Tomas Ross, Frederick Forsyth, John le Carré, Jacob Vis, Tom Clancy, David Baldacci, Roel Thijssen en Simone van der Vlugt.

(Klik hier en hier voor achtergrondverhalen over thrillers en terrorisme)

Geen opmerkingen: