17 april 2013

Naar de bovenwereld (nieuws, 2013)

PETER BLOK EN GIJS NABER IN 'PENOZA III'

Monic Hendrickx en Raymond Thiry in Penoza III
De opnamen van de KRO-misdaadserie 'Penoza III' zijn momenteel in volle gang. Naast de bekende hoofdrollen voor onder anderen. Monic Hendrickx, Marcel Musters, Eric Corton, Raymond Thiry en Loek Peters verschijnt ook in 'Penoza III' een aantal nieuwe personages ten tonele, gespeeld door Peter Blok en Gijs Naber.

Blok, die we recent nog zagen als huisarts in de dramaserie 'Volgens Robert', kruipt in de huid van vastgoedmagnaat Van Zon, die een grote rol gaat spelen in het leven van Carmen (Hendrickx). Naber leert de kijker aan het begin van dit seizoen kennen als Storm, een werknemer van Carmen. 'Penoza III' wordt geproduceerd door NL Film naar een idee van Pieter Bart Korthuis en geregisseerd door Diederik van Rooijen. De serie is vanaf 29 september tien weken lang op Nederland 3 te zien.

Over 'Penoza III': Carmen staat aan het hoofd van een goedlopend imperium en ook thuis lijkt alles prima te verlopen. Ze woont met John (Eric Corton), Koen (Joost Koning), Boris (Stijn Taverne) en kleine Irwan in een mooi huis dat wel iets weg heeft van een fort. Nathalie (Sigrid ten Napel) en Lucien (Niels Gomperts) wonen samen in een pand in de stad. De drugsIijnen en handel met Rosales (Gabriël Aguilera) lopen soepel, Reina (Eva van de Wijdeven) en Berry (Loek Peters) werken voor Carmen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht en Carmen begint er al van te dromen zich terug te kunnen trekken. Lekker wat meer tijd voor zichzelf en haar gezinnetje en met het verdiende geld hoopt ze een sprong naar de ’bovenwereld’ te kunnen maken. Maar als er een runner wordt onderschept en een concurrent zich op haar markt begeeft, zit er niets anders op de touwtjes weer strak in handen te nemen.

De eerste 'Penoza'-serie, die in het najaar van 2010 is uitgezonden, werd met lof ontvangen door zowel kijker als critici. De serie is inmiddels ook in het buitenland een feit. Endemol Polen produceerde een Poolse remake voor het Poolse Canal+ (Krew Z Krwi getiteld). In de USA is er momenteel bij ABC een remake van Penoza (Red Widow) te zien die ook in Zweden (Kanal 5) en in Polen (Fox life) op tv te zien is. Het eerste seizoen van 'Penoza' is eveneens uitgezonden op de Belgische televisie (Publieke Eén) en ook uit andere Europese landen is inmiddels interesse in de serie getoond.

(Bron: Tv-visie)

Geen opmerkingen: