27 april 2013

Crisis (nieuws, 2013)

OPLAGE GESCHENKBOEK OPNIEUW GEDAALD


De crisis heeft ook zijn weerslag op het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek. Het cadeauboekje 'Nooit alleen' van Loes den Hollander verschijnt volgens haar uitgeverij Karakter in een oplage van 600.000 exemplaren. Hoewel Den Hollander een populaire auteur is met regelmatig noteringen in de bestsellerlijsten, hebben de boekhandelaren fors minder ingekocht dan vorig jaar. Toen werden er door hen 723.000 stuks weggegeven van 'De ooggetuige', het cadeautje dat Simone van der Vlugt voor de Maand van het Spannende Boek schreef.

Het recordaantal geschenkboekjes staat op naam van Charles den Tex. Van zijn cadeaunovelle 'Onmacht' werden in 2010 865.000 exemplaren verspreid. Daarna is de oplage gaan dalen. Het geschenkboekje van 2011, 'Versluiering' van Monaldi & Sorti, verscheen in een oplage van 846.000 stuks.

Zij moet het dan wel doen met een mindere oplage, maar aan Loes den Hollander valt in juni nauwelijks te ontkomen. De schrijfster is de eregast op de Avond van het Spannende Boek op 30 mei en zal daarna tal van lezingen en optredens door het hele land verzorgen. Verder zullen er veel interviews met haar in de media verschijnen.

Ook haar uitgeverij laat zich niet onbetuigd. Vijf Den Hollander-thrillers ('Driftleven', 'Vrijdag', 'Broeinest', 'Wisselgeld' en 'Dwaalspoor') verschijnen in een nieuwe vormgeving. En op maandag 24 juni ligt 'de nieuwe Loes', getiteld Zwijgrecht, in de winkel. Een thriller waarin vragen als 'hoe onvoorwaardelijk is vriendschap?' en 'hoe maakbaar is het leven?' centraal staan. Het verschijnen van het boek gaat gepaard met radiocommercials en een landelijke abri-campagne.

Geen opmerkingen: