25 april 2013

De dode recensent (nieuws, 2013)

JEUGDBOEKENAUTEUR WAAGT POGING MET MODERNE WHODUNIT

Bij uitgeverij Mistral verschijnt op 5 juni de thriller 'Bitter' van Victoria Farkas. Het is het eerste boek voor volwassenen van de auteur die een dozijn jeugdromans op haar naam heeft staan. Volgens de uitgeverij is 'Bitter' een moderne whodunit.

Er is een moord gepleegd in een appartement in Amsterdam Oud-Zuid. Slachtoffer is Karin Post, een boekenrecensent. Of een zure bespreking haar noodlottig is geworden, is een van de vragen die de politie moet zien op te lossen. Het is de eerste zaak voor de onaangepaste, sigaartjes rokende rechercheur Lucy Lam en meteen een tamelijk ingewikkelde. Er zijn geen aanwijzingen, geen vingerafdrukken: Posts appartement is vlekkeloos schoon. Er is bloed, maar geen moordwapen en geen wond. Al snel blijkt dat haar hele vriendenclub die avond voor een diner bijeen was en dat deze zeven 'vrienden' stuk voor stuk een motief hebben.

Victoria Farkas (1973) woont en werkt in Amsterdam. Ze volgde een lerarenopleiding en gaf les aan kinderen met een verstandelijke handicap en aan opstandige kleuters. Na drie jaar hield ze het voor gezien en begon ze als journaliste voor forensenkrant Spits. Daarna was ze werkzaam voor de Telegraaf en Kidsweek. In 2006 verscheen haar eerste jeugdboek. 'Bitter' is het eerste deel in een reeks whodunits waarin Lucy Lam de hoofdrol vertolkt.

Geen opmerkingen: