29 april 2013

Gesignaleerd 211 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

KATJA SCHOONDERGANG - TARANTOBLOED

Bij uitgeverij Q verschijnt woensdag 1 mei de thriller 'Tarantobloed', het derde boek van schrijfster Katja Schoondergang.

Het is vrijdagavond op de Sprinkhaan, het tehuis waar de twaalfjarige Quique woont. Elk moment kan zijn stiefvader op de stoep staan om hem voor het weekend mee te nemen. Quique wil echter niet naar huis, het is daar niet veilig voor hem. Hij wil naar Sevilla, waar zijn echte vader woont.

Verstopt in de achterbak van de bestelauto van een bewaker, laat hij zich een nacht lang van het ene verlaten pand naar het andere rijden. Om half vijf 's ochtends stopt de auto bij een afgelegen schoolgebouw in Amsterdam-Zuidoost, uit de gymzaal klinken geluiden van voetenwerk en flamencozang. Ze lokken de jongen uit zijn schuilplaats.

Quiques moeder was een getalenteerd flamencodanseres. En zijn vader is telg van een beroemde flamencofamilie in Sevilla. Althans, dat is wat zijn moeder hem vertelde vlak voordat ze door zijn stiefvader werd vermoord...

Katja Schoondergang (1961) is zelf professioneel flamencodanseres geweest in Nederland en Spanje. In 2005 verscheen haar eerste roman, 'Het grote feest', bij uitgeverij Gianotten. In 2011 bracht uitgeverij Q haar meer dan verdienstelijke thrillerdebuut 'Bewezen diensten' uit.

Katja Schoondergang - Tarantobloed. Uitgeverij Q, 415 pag. (inclusief verklarende woordenlijst), € 19,95. ISBN 978 90 214 4251 8

Geen opmerkingen: