19 april 2013

Gesignaleerd 208 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

DAVID BALDACCI - DE AANSLAG

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 23 april 'De aanslag' van David Baldacci, na 'Onschuldig' de tweede thriller in de serie rond Will Robie.

Will Robie is een van de besten in zijn vak, een huurmoordenaar die nooit twijfelt en altijd zijn doelwit uitschakelt. Hij is de man op wie de Amerikaanse overheid een beroep doet als het gaat om het doden van haar grootste vijanden. En niemand is zo goed als Robie. Niemand, behalve Jessica Reel...

Reel is net als Robie zeer ervaren, uiterst professioneel en dodelijk precies. Maar Reel heeft zich tegen haar werkgever gekeerd en het vizier gericht op haar voormalige collega's binnen hun agentschap. Nu een van hun eigen mensen moet worden gestopt, doet men opnieuw een beroep op Robie. Zijn opdracht: zorg dat je Reel te pakken krijgt, dood of levend.

Maar wanneer Robie de jacht opent op Reel, ontdekt hij dat zij wel eens gegronde redenen kan hebben voor haar verraad. De aanslagen op het agentschap houden verband met een veel groter, wereldomvattend  gevaar.

David Baldacci (1960) werd geboren in de Amerikaanse staat Virginia. Tijdens zijn studies politieke wetenschappen en rechten begon hij met schrijven. Hij was al negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C., toen hij in 1996 uiterst succesvol debuteerde met 'Het recht van de macht'.

Baldacci's werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 110 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci sinds jaar en dag tegen ongeletterdheid.

David Baldacci - De aanslag. Vertaling: Jolanda te Lindert. Uitgeverij A.W. Bruna, 340 pag., € 19,95. ISBN 978 94 005 0115 7.

Geen opmerkingen: