30 april 2013

Dialogen en karakters (nieuws, 2013)

IAN RANKIN OP DE PLANKEN


De Schotse thrillerschrijver Ian Rankin verlegt zijn grenzen. Hij is druk bezig met schrijven, maar het eindproduct wordt ditmaal geen boek, maar een toneelstuk. De 53-jarige auteur werkt samen met artistiek directeur Mark Thomson van het Royal Lyceum Theatre in Edinburgh aan het toneelstuk 'Dark Road'. 

De voorstelling onderzoekt de verontrustende wereld van seriemoordenaars. ,,Ik moet nu met iemand samenwerken en dat is echt een uitdaging voor mij'', aldus Rankin in de krant Evening News.  De auteur zei dat hij met het verhaal  op de proppen kwam. ,,Mark schreef de dialogen, daarna brainstormden we over wijzigingen en karakters.'' Rankin verklapte dat er enkele onderdelen van 'Dark Road' moeten worden aangepast. ,,Er zijn wat wendingen die we nog moeten bespreken.'' Het toneelstuk wordt in juli voor het eerst opgevoerd.

De schrijver liet verder weten dat hij zijn beroemde inspecteur Rebus vooralsnog niet in het theater laat optreden. ,,Het toneelstuk gaat dan wel over de strijd tussen een politieman en een crimineel, maar verschilt nog behoorlijk van mijn Rebus-boeken. Ik ben er ook niet van overtuigd of mijn Rebus-thrillers het goed zouden doen als toneelstuk.''
In het stuk wordt de hoofdrol vertolkt door de Schotse actrice Maureen Beattie. Zij speelt een politiechef die nog steeds kampt met de gevolgen van de arrestatie van een seriemoordenaar, 25 jaar geleden.

(Bron: Scotsman.com)

Geen opmerkingen: