11 april 2013

Premier Pim (nieuws, 2013)ACHTER GESLOTEN DEUREN

Theatermaker Ger Beukenkamp en schrijver Tomas Ross, die gisteren in een Haagse boekwinkel zijn 'republikeinse' thriller 'De nachtwaker' presenteerde, schrijven samen ter gelegenheid van de abdicatie een stuk over koningin Beatrix. Aan de hand van ontmoetingen met de vijf premiers die tijdens haar koningschap een kabinet leidden, krijgen we een inkijk in de mogelijke gesprekken die gevoerd zijn achter de gesloten deuren van paleis Huis Ten Bosch.

Niet alleen Dries van Agt, Ruud Lubbers, Wim Kok, Jan Peter Balkenende en Mark Rutte passeren de revue, maar ook Pim Fortuyn vereert de vorstin met een bezoekje. Wat zou er gebeurd zijn als hij premier geworden was? Een fantasie over de politiek die onze vorstin in beslotenheid voerde.

De Balie in Amsterdam krijgt op dinsdag 23 april de première van de lezing van deze splinternieuwe tekst, die gebaseerd is op het Engelse ‘The Audience’ van Peter Morgan, waarin koningin Elisabeth alle prime ministers van haar ‘reign’ ontvangt. Een tweede voorstelling zal gespeeld worden op 27 april. Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen: