17 april 2013

Gesignaleerd 207 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

ESCOBER - OVERKILL

Bij uitgeverij Anthos verschijnt donderdag 18 april 'Overkill', een nieuwe thriller van het schrijversechtpaar Escober.

In korte tijd worden een verkrachter, een moordenaar en een pedofiel op brute wijze vermoord. De drie hebben één overeenkomst: justitie heeft ze 'bij leven en welzijn' niet gestraft. Maar wie dan wel?

Ex-militair Ronny, die alarmsystemen en rookmelders in huizen aanbrengt, leeft op zijn intuïtie, op de rand van goed en fout. Zo kiest hij zijn vrouwen en opdrachtgevers. Aan de andere kant staat Reinier: rechter-commissaris, vader en echtgenoot, gevangen in zijn eigen leven.

Ondertussen worden in rap tempo criminelen afgeslacht en staat rechercheur moordzaken Mark voor ingrijpende beslissingen. Drie mannen in de kracht van hun leven, één moordenaar die zich niet laat stoppen.

Achter Escober gaan schrijfster Esther Verhoef en haar man Berry Verhoef schuil. Volgens hun uitgever schrijven zij samen 'harde actiethrillers met psychologische diepgang'. Alle 'Escobers' ('Onrust', 'Onder druk', 'Ongenade' en 'Chaos') werden genomineerd voor prijzen: 'Onder druk' won de Vlaamse thrillerprijs De Diamanten Kogel. Producenten Rinkel Film en Fu Works kochten in juni 2012 de filmrechten van de Sil Maier-trilogie.

Escober - Overkill. Uitgeverij Anthos, 308 pag., € 19,95. ISBN 978 90 414 2324 5.

Geen opmerkingen: