05 april 2013

Wordt verwacht 340 (nieuws, 2013)

SERIEMOORDENAAR IN EEN TIJDMACHINE

Ze is van vele markten thuis: ze is journaliste, scenarioschrijfster, sciencefictionauteur, documentairemaakster,  en columniste. Ze schreef ook mee aan een overigens nooit uitgezonden aflevering van de Zuid-Afrikaanse variant van 'Spitting Image'. En met haar sciencefictionroman 'Zoo City' won Lauren Beukes de Arthur C. Clarke Award en een hele rij andere prijzen. In juni 2013 verschijnt van haar hand 'Stralende meisjes' bij uitgeverij Cargo, die het boek bestempelt als dé thrillersensatie van het jaar. Over een seriemoordenaar in een tijdmachine.

Het verhaal begint in 1931 in Chicago. Het is de tijd van de Grote Depressie. Harper Curtis vindt de sleutel van een huis dat de deur opent naar andere tijden. Maar de prijs voor het tijdreizen is hoog: om aan het huis te kunnen ontsnappen, moet Harper 'stralende meisjes' vermoorden, knappe vrouwen met ambitie en potentie. Hij stalkt ze door diverse tijdperken heen en laat anachronistische bewijzen achter op hun lichamen.

Het is 1992: Kirby Mazrachi weet dat er iets vreemds aan de hand is met de man die haar bijna ombracht. Het is dezelfde man die jaar in haar jeugd aansprak en zei dat hij terug zou komen. Als enig overlevend slachtoffer gaat ze op zoek naar hen die het niet overleefden. Wat ze vindt is onmogelijk.

Lauren Beukes (1976) schreef behalve 'Zoo City' ook 'Moxyland', een cyberpunkroman die zich afspeelt in een toekomstig Kaapstad. Ze werkt momenteel aan 'Broken Monsters', een roman gesitueerd in Detroit. Beukes woont met man en dochter in Kaapstad.

Andere nieuwe titels:

Karin Slaughter - 'Stille zonde' (juni 2013). Will Trent wordt voor een speciale opdracht uitgezonden als undercoveragent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als verwacht. Hij komt volledig alleen te staan. Hij kan niet terugvallen op de steun van Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, maar wie hij niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet.
Hannah Kent - 'De laatste rituelen' (september 2013) Noord-IJsland, 1829. Agnes Magnúsdóttir wordt schuldig bevonden aan de moord op twee mannen. Ze wordt in afwachting van haar executie ondergebracht op de boerderij van Jón Jónsson en zijn gezin. De familie is geschokt dat ze een moordenaar in hun midden moeten dulden en ze vermijden elk contact.
Jo Nesbø - 'Politie' (juni 2013). Omgeven door politie en verplegend personeel vecht een patiënt voor zijn leven op de intensive care van het ziekenhuis in Oslo. De man wordt in verband gebracht met de ontdekking van een machtig drugskartel dat de Noorse hoofdstad in zijn greep had. Zijn naam is een goed bewaard geheim. Ondertussen worden verschillende mysterieuze moorden gepleegd. Alle slachtoffers zijn politieagenten.
Anne Holt - 'Schaduwdood' (augustus 2013). Op een vrijdagmiddag verongelukt de achtjarige Sander Mohr in zijn eigen huis. Zijn ouders zijn ontroostbaar en psychologe Inger Johanne Vik gelooft net als iedereen dat Sanders dood een tragisch ongeluk is. Bovendien heeft de politie andere zaken aan het hoofd. Op dezelfde dag pleegt Anders Breivik zijn aanslagen.
Benjamin Percy - 'Rode maan' (september 2013). De levens van twee jonge mensen raken met elkaar verbonden. Dat van Patrick Gamble, een gewone, verlegen jongen, die als enige een aanslag overleeft, en dat van Claire Forrester, een tienermeisje wier ouders zijn neergeschoten. Forrester moet vluchten voor haar leven.
James Patterson - 'De twaalfde van ooit' (augustus 2013). Brigadier Lindsay Boxer is net bevallen van een meisje. Helaas kan ze niet lang van haar verlof genieten: ze moet aan het werk voor een moordzaak waarbij een aanstormend football-talent de hoofdverdachte is.

1 opmerking:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Als thrillerliefhebber ben ik heel benieuwd naar 'Stralende Meisjes' van Lauren Beukes. Dit is een onbekende schrjver voor mij.
We zullen ons deze zomer, dit najaar zeker niet vervelen !