11 april 2013

Over gewicht (nieuws, 2013)

THRILLER MET EEN MAATJE MEER

De Twentse schrijver Claus Brockhaus stort zich in zijn nieuwe thriller op de afslankindustrie en dieetpausen. De thriller heet 'Over gewicht' en wordt in juni 2013 door de auteur in eigen beheer op de markt gebracht via zijn uitgeverij Kanaal Twente.

In het boek lijkt de Twentse dieetgoeroe Bob Tankink in het niets te zijn verdwenen. Als zijn vrouw Alice zijn afgeschilde tatoeage krijgt opgestuurd, weet ze dat het ernst is. Zij vraagt de onderzoeksjournalist Nico ter Mors om Bob op te sporen. De journalist raakt verwikkeld in een levensbedreigende chantagezaak, waarbij de belangen van de voedsel- en suikerproducenten recht tegenover die van de afslankbusiness staan. ,,Iedereen met een maatje meer zal zich in dit boek herkennen'', schrijft Brockhaus op zijn website.

Claus Brockhaus (Enschede, 1953) debuteerde in 2005 als misdaadauteur met de thriller 'De Vrouw van de Voetballer'. Daarna schreef hij een roman ('Onbevlekt Ontvangen'), twee jeugdboeken ('De Jongen die Voetballer wilde worden' en 'Punks') en drie thrillers ('De Droom van de Drummer', 'Het Ros van Twente' en 'Het Talent uit Twente').

Brockhaus werkte als journalist bij onder andere de VPRO en KRO’s Brandpunt. Daarnaast schreef hij film- en tv-scenario’s en had een filmproductiebedrijf. Hij  woonde in Amsterdam, Haarlem, Maastricht en Antwerpen, maar keerde in 2009 terug naar zijn roots, Enschede.

Geen opmerkingen: