21 april 2013

Dubbelleven (nieuws, 2013)

'AMERICAN PSYCHO' WORDT MUSICAL

Na een verfilming wordt nu ook gewerkt aan een musical van de roman 'American Psycho' van Bret Easton Ellis. De wereldpremière van de show is nog dit jaar in Londen. 
Het scenario van de musical wordt geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa, scriptschrijver van de Amerikaanse televisieserie 'Glee'. Aguirre-Sacasa schreef ook de Broadway-productie 'Spiderman: Turn Off The Dark'.

'American Psycho' vertelt over het dubbelleven van Patrick Bateman, overdag een investeerder op Wall Street, 's avonds een serieverkrachter en -moordenaar. Het boek van Bret Easton Ellis kwam uit in 1991 en choqueerde veel lezers vanwege de gewelddadige scènes. In Australië mocht het boek niet worden verkocht aan mensen jonger dan achttien jaar. In 2000 werd het boek verfilmd, met in de hoofdrol Christian Bale.

De musical, die omschreven wordt als 'een bloedige satire', is vanaf 3 december in het Almeida Theatre in Londen te zien. De initiatiefnemers verklaarden dat zij eerst wilden zien hoe de musical het in Groot-Brittannië zou doen, voordat ze het naar Broadway zouden brengen. 

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: