24 april 2013

Lief, leed en het bed (nieuws, 2013)

THIJS EN KATJA ZIJN NIEUWE BUREN

De thriller 'Nieuwe buren' van schrijfster Saskia Noort uit 2006 wordt binnenkort door RTL verfilmd als televisieserie. Hoofdrollen zijn er voor de koppels Katja en Thijs Römer en Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh.

De opnames van de serie beginnen in maart 2014 en de serie zelf zal in november van dat jaar op RTL4 te zien zijn. Het boek van Saskia Noort werd een groot succes met meer dan 400.000 verkochte exemplaren.  Tot nu toe zijn er al drie boeken van haar verfilmd: 'Terug naar de Kust' (2009), 'De Eetclub' (2010) en vorig jaar 'De Verbouwing'. Het is voor het eerst dat een boek van haar in een serie wordt gegoten.

In de serie spelen Daan en Bracha het voor het oog onopvallende koppel Peter en Eva. Zij kopen een huis in een Vinex-wijk, in de hoop daar gelukkig te worden, maar nog vóór de verhuizing slaat het noodlot toe als Eva veel te vroeg bevalt en dochter Lieve overlijdt. Vooral voor Eva breekt een zware tijd aan. Peter zou het hoofdstuk kinderen het liefst afsluiten, hij heeft lui zaad en het overleden kindje was van een donor, maar voor Eva staat vast dat ze moeder wordt. Terwijl Eva steun vindt bij haar nieuwe buurvrouw Rebecca, gespeeld door Katja Römer-Schuurman, trekt Peter steeds vaker op met Steef, de man van Rebecca, gespeeld door Thijs Römer. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee stellen waarin lief, leed en uiteindelijk ook het bed wordt gedeeld. Eén en ander blijft in de nieuwbouwwijk niet onopgemerkt en heeft dramatische gevolgen.

,,'Nieuwe Buren' is een prachtige aanwinst, voor ons de gedroomde combinatie van mensen voor en achter de schermen'', stelt programmadirecteur Erland Galjaard van RTL. ,,Voor de schermen hebben we een geweldige cast en achter de schermen Antoinette Beumer en bestsellerschrijfster Saskia Noort.’

(Bron: Mustreads.nl)

Geen opmerkingen: