23 april 2013

Gesignaleerd 210 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

LINDA VAN RIJN - VIVA ESPAÑA

Bij uitgeverij Marmer is verschenen 'Viva España' van Linda van Rijn

Anne Verhulst geniet met volle teugen van haar leven in Spanje, waar ze werkt op een makelaarskantoor dat zich heeft gericht op de verhuur van luxe vakantievilla's. Het warme klimaat, de zon, de zee en natuurlijk Daniel maken haar leven perfect. Haar Spaanse vriend overlaadt haar met passie, aandacht en de meest uitbundige cadeaus. Daniel is een schril contrast met Annes nieuwe baas, de zoon van Henk Bleiswijk, die het kantoor van zijn vader heeft overgenomen. 

Als Anne op een dag de gehandicapte dochter van haar voormalige baas in een van de villa's vindt, vastgebonden en onder het bloed, is het over en uit met haar zorgeloze leventje. De actie lijkt een waarschuwing te zijn, maar waarvoor? Als ook het kantoor overhoop wordt gehaald en Anne merkt dat ze wordt gevolgd, slaat de angst pas goed toe. Waarom hebben criminelen het op haar gemunt?

Linda van Rijn is een pseudoniem. Volgens de uitgever is Van Rijn in 1974 in Harmelen geboren. Ze is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties en tegenwoordig als interimmanager voor een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel auteur te worden. Dat veranderde, zo zegt de uitgever, na het lezen van 'Cruise' van Suzanne Vermeer.

Linda van Rijn - Viva España. Uitgeverij Marmer, 241 pag., € 15,00. ISBN 97894 6068 123 3.

Geen opmerkingen: