09 april 2011

Craig Thomas (1942-2011) (nieuws, 2011)

GRONDLEGGER VAN DE TECHNO-THRILLER OVERLEDEN

De Britse thrillerschrijver Craig Thomas is maandag 4 april overleden. Thomas overleed volgens BBC News aan de gevolgen van een longontsteking. Eerder was bij de schrijver acute myeloïde leukemie vastgesteld. Thomas, geboren op 24 november 1942 in Cardiff, is 68 jaar geworden.

Thomas' fans beschouwen hem als de grondlegger van het techno-thrillergenre. Van een van zijn boeken, 'Firefox', werd een succesvolle Hollywood-verfilming gemaakt. In deze film uit 1982 speelt Clint Eastwood de Amerikaanse gevechtsvlieger en spion Mitchell Gant, een karakter dat in meerdere boeken van Thomas voorkomt.

Thomas, die leraar Engelas was, had een schrijverscarrière van zo'n dertig jaar. Zijn boeken werden geroemd vanwege de uiterst nauwkeurige research. In zijn thrillers beschreef de laatste stand van de technologie.

De schrijver en zijn vrouw Jill woonden jarenlang in Staffordshire, maar verhuisden onlangs naar Somerset. Recent voltooide Thomas een tweedeliges serie boeken over de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche.

(Bron: BBC News)

Geen opmerkingen: